На ноутбук потрапила вода: що робити?

Це може трапитися з кожним - кава, чай або будь-який інший напій залив ноутбук повністю або деякі його складові. Які наші дії, якщо на ноутбук потрапила вода? Варто зберігати холоднокровність, тому що, як і з будь-якої кризової ситуації, тут обов'язково знайдеться вихід.на ноутбук потрапила вода

Що робити якщо залив ноутбук?

Як правило, навіть найсучасніша техніка не стійка до використання у вологому середовищі. Заливка кави, чаю, води, вина чи іншої рідини в ваш ноутбук згідно статистики на 88% пошкодить клавіатуру і материнську плату. Ризик може бути мінімізований шляхом прийняття негайних рішень:

  1. Крок 1: переверніть ноутбук догори дном. Якщо потрапила вода на клавіатуру ноутбука, нахиліть екран якомога далі назад, як можна швидше підійміть обладнання і переверніть його. Завжди потрібен якийсь час, перш ніж рідина проникне з клавіатури на материнську плату. Діючи швидко, ви можете заощадити час, що є найбільш цінним в цьому випадку. Варто зазначити, що фахівці не радять трясти комп'ютер, оскільки такий рух може збільшити проникнення рідини всередину пристрою.
  2. Крок 2: вимкніть живлення. Ноутбук має бути відключений від джерела живлення. Тут немає часу для роздумів - ми смикаємо за кабель і змушуємо операційну систему вимикатися. У ноутбуках Apple роз'єм MagSafe дозволяє швидко відключити живлення в кризовій ситуації, наприклад, якщо на клавіатуру ноутбука потрапила вода. Завжди тримайте ноутбук догори ногами і виймайте акумулятор, якщо це можливо. У ноутбуках і ультрабуках Apple ця рекомендація не може бути виконана без відкручування корпусу. Тримайте обладнання догори ногами, поки вся рідина не витече з нього.
  3. Крок 3: відкручуємо корпус і вичищаємо затоплені місця. Залиште ноутбук як мінімум на 24 години в положенні клавіатурою вниз - за цей час більша частина рідини випарується. Якщо рідина, що потрапила всередину ноутбука, була водою, після сушки ми просто включаємо обладнання. Швидка реакція дає вам можливість зберегти працездатність техніки, а іноді і праці, які збережені в пам'яті комп'ютера. Однак, якщо рідина, якою залитий ноутбук, була солодкою, ми продовжуємо. Найголовніше, щоб рідина не потрапляла в материнську плату. Навіть коли все сухе, вона може роз'їдати і створювати проблеми. Якщо це можливо - відкрийте ноутбук і промийте затоплені місця дистильованою водою або спиртом, залиште сушитися. Однак ні в якому разі не промивайте такі компоненти, як жорсткий диск або оптичний привід.

Бувають випадки, коли на ноутбук потрапила вода і він не включається навіть після всіх маніпуляцій. Тоді слід передати його в руки професіоналів з компанії IDservice. Ми швидко і недорого проведемо необхідні роботи, щоб повернути вам працюючу техніку.